:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

L’Ajuntament vol crear una comunitat d’autoconsum energètic per generar estalvi a les empreses del polígon de Forallac PDF Imprimeix Correu electrònic

La instal·lació de plaques solars se situaria a les teulades del viver d’empreses Nexes, del magatzem de la brigada i de la deixalleria municipal

(12.08.21) L’Ajuntament de Forallac vol crear una comunitat local d’energia al polígon de Forallac, que permeti reduir la factura de la llum a les empreses adherides, reduir les emissions de CO2  i fomentar l’ús de les energies renovables. La instal·lació de plaques solars que donaria servei a la comunitat se situaria a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i la brigada municipal.

El projecte vol promoure l’autoconsum energètic compartit, per fomentar la transició energètica en l’àmbit local, amb la participació activa, en aquest cas, de les empreses establertes al polígon. Amb aquesta iniciativa, a més, les empreses adherides aconseguirien un estalvi molt significatiu en la factura de la llum i un millor posicionament a través del màrqueting verd i una reducció de les emissions de CO2. . Val a dir que Nexes ha esdevingut recentment el primer viver d’empreses de l’Estat que funciona íntegrament amb energia solar i configurarà, ara, l’embrió i l’eix vertebrador d’aquesta nova comunitat energètica.

En primer terme, el viver d'empreses Nexes, i al fons, el magatzem de la brigada municipal.

Aquesta iniciativa s’impulsa amb l’assessorament de l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà, que recentment s'ha obert a la Bisbal d’Empordà gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

Per començar a donar forma al projecte, el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Carles Frigola, ha adreçat una carta a totes les empreses del polígon en la qual informa del projecte i dels beneficis col·lectius que pot comportar. Properament, les empreses rebran la visita d’un tècnic que els n’informarà personalment.

Frigola ha informat que la finalitat d'aquestes comunitats és produir energia per a l’autoconsum d’una instal·lació i repartir l'excedent de producció entre els seus membres. El procés, a mesura que suma punts, permet optimitzar tant les produccions com els estalvis. Totes les empreses que hi participin tindran dret a un percentatge de la producció de les plaques solars situades a teulades de propietat municipal, que se li restarà del seu consum mensual.

A més, tots els participants disposaran d’una app que els permetrà visualitzar el seu aprofitament i el de tota la comunitat. També rebran consells de com reduir i adaptar els seus consums, de com millorar la contractació de l’energia i reduir-ne el seu cost, i informació sobre els diferents aspectes de l’àmbit energètic per prendre decisions informades i convertir-se en agents actius de la transició energètica cap a un model renovable i de proximitat.  

Les comunitats energètiques són probablement l’eina principal per fer realitat l’apoderament ciutadà al sector energètic. La descentralització i la democratització del sector de l´energia són termes cada vegada més coneguts tot i que, a dia d´avui, es troben mancats d’una implantació pràctica significativa.

 

 

Destacats