:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

MUNICIPI
Forallac PDF Imprimeix Correu electrònic

El municipi de Forallac es va constituir formalment el 1977 a partir de l'agregació dels termes municipals de Vulpellac, Fonteta i Peratallada. Els tres pobles van deixar de ser municipi independent el 10 de març de 1977 quan els respectius ajuntaments van aprovar-ne la fusió. D'aquesta forma es va culminar un llarg procés administratiu que es va iniciar el 1971amb l'objectiu de sumar esforços, optimitzar recursos i millorar la gestió municipal.

L'agregació va donar com a resultat la constitució del quart municipi més gran del Baix Empordà en extensió, amb una superfície global de prop de 50 quilòmetres quadrats —els tres primers són Cruïlles-Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Sant Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí—. El terme de Forallac abasta un ampli territori que va des de l'extensa i fèrtil zona de conreu de la conca del Daró, fins a l'antic veïnat de Fitor, situat al cor del massís de les Gavarres. S'estén fins els contraforts d'aquesta serra , que originen un sector muntanyós a migdia del territori, mentre vers al nord els terrenys són progressivament menys accidentats, amb pujols i serres de relleu suau i de poca elevació. A l'extrem de tramuntana hi ha un sector força extens de terres planes que s'integren en la plana al·luvial del Baix Empordà. El terme és drenat per diverses rieres que baixen dels vessants de les Gavarres, la més important de les quals és la riera Grossa, dita de Peralta en el seu curs alt. Això dóna al municipi una varietat paisatgística molt rica i plena de contrastos.

El nucli administratiu del nou terme es va situar des d'un principi a Vulpellac, on l'any 1997 es va inaugurar la nova casa de la vila. Malgrat tot, cada nucli conserva el seu edifici municipal i de serveis.

El nom del nou municipi sorgeix a partir de la combinació del nom dels tres nuclis agregats, segons van acordar els responsables municipals que van promoure l'agregació. Forallac pren la primera, la segona i la tercera síl·laba de Fonteta, Peratallada i Vulpellac, després de col·locar els seus noms per ordre alfabètic.

 

Destacats