:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 1

Forallac es va constituir formalment el 10 de març de 1977 a partir de l'agregació dels municipis de Vulpellac, Fonteta i Peratallada.

L’Ajuntament de Forallac rep un reconeixement per la seva promoció d’un turisme inclusiu PDF Imprimeix Correu electrònic

(07.06.22) El Consell Comarcal del Baix Empordà ha reconegut l’Ajuntament de Forallac per la seva tasca en favor de la promoció d’un turisme inclusiu. El guardó s’ha lliurat en el marc del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i en concret, per un itinerari accessible per a persones amb mobilitat reduïda i per a persones amb discapacitat visual dins el centre històric de Peratallada.

El punt de sortida de la ruta és l’aparcament que queda darrere el carrer de la Riera i el punt d’arribada és la Plaça del Castell, lloc on es troba ubicada la Oficina de Turisme. La distància d’aquest recorregut és d’un total de 240 metres. L’itinerari té la característica de que els elements a visitar es troben a l’exterior i els dos principals punts d’interès turístic són la plaça de Les Voltes i la plaça del Castell. Val a dir, que no només es visiten aquests dos punts d’interès sinó que d’alguna manera el que es facilitat una visió de conjunt del poble, la seva essència, l’arquitectura, la distribució de les cases, els carrers, l’oferta d’artesania i gastronomia.

Els destinataris d’aquests reconeixements són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme -com la de Begur-, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. I els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Durant el lliurament d’aquests distintius,que es va fer el dimarts 31 de maig, també es va presentar una nova edició de la publicació comarcal “Turisme per a tothom al Baix Empordà”. La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística; entre elles, l’Oficina de Turisme de Begur.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible digitalment a la pàgina web www.visitemporda.com i per a persones invidents.

 

Destacats