:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 12

El gruix principal de l’oferta turística de Forallac es concentra a Peratallada, un dels pobles medievals més ben conservats de Catalunya.

La Generalitat posa en marxa un "certificat d'autoresponsabilitat" per als desplaçaments PDF Imprimeix Correu electrònic
(21.03.20) Per facilitar la justificació dels desplaçaments per part de la ciutadania en un control policial dels Mossos, la Generalitat ha activat un "certificat d'autoresponsabilitat" que tothom es pot descarregar d'internet i que serà efectiu a partir de la matinada de diumenge a dilluns. 
 
 
Serà obligatori?
 
És "recomanable" però no pas una "obligació".
 
Quin és l'objectiu del certificat?
 
Que la ciutadania pugui explicar el motiu del seu desplaçament, i que els agents podran comprovar si s'ajusta o no a realitat i als casos legals permesos davant l'actual situació de crisi sanitària pel coronavirus.
 
Qui l'ha de firmar?
 
Cadascú podrà signar el seu propi certificat, per justificar el seu viatge.
 
Per quins motius puc desplaçar-me?
 
Els casos que permet al·legar aquest document són aquests: l' adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre, servei o establiment sanitari; desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial; retorn al lloc de residència habitual; assistència o atenció a persones grans, menors d'edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; o desplaçament a entitat financera o d'assegurança. També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s'ha d'especificar.
 
Què passa si surto de casa sense justificació?
 
Si no es compleix el confinament i es fa un desplaçament sense justificació, el ciutadà serà sancionats amb multes que van dels 100 als 600.000 euros en aplicació de la 'llei mordassa'. 
 
 

Destacats