:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 4

El nuclis medievals de Peratallada i de Vulpellac estan declarats Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Movistar fa arribar la fibra òptica a Vulpellac i a la Bordeta PDF Imprimeix Correu electrònic
(28.01.20) La companyia Movistar està fent arribar la fibra òptica a Vulpellac i a la Bordeta. Amb aquesta actuació es millorarà la cobertura del servei a Forallac, per bé que continua essent insuficient, ateses les necessitats reals de la població. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament no hem parat de pressionar la companyia perquè desencalli el seu pla de desplegament. Els darrers mesos hem intensificat les reclamacions i ho continuarem fent fins que Forallac disposi de cobertura en tot el seu terme. En aquests moments, el servei arriba a la urbanització Puig de Sant Ramon, a Fonteta, a la Bordeta i al polígon industrial. A Vulpellac ara s'està instal·lant la xarxa, però caldrà esperar que la companyia completi tot el procés per tal que els usuaris puguin contractar el servei. Per qualsevol qüestió relacionada, podeu contactar directament amb Movistar.
 
Per pal·liar el dèficit de cobertura al municipi, l’Ajuntament va implementar l’any 2010 una xarxa pública municipal, amb tecnologia pre-WIMAX, gràcies a la qual es pot gaudir de connexió sense fils a Internet a la pràctica totalitat del nostre terme, fins i tot als masos disseminats. Cal remarcar, a més, que els usuaris poden contractar-la a un preu molt competitiu en relació amb les operadores privades. No obstant això, el servei té unes prestacions més limitades per capacitat i velocitat, en comparació amb la connexió per fibra òptica.
 
La regidora de Noves Tecnologies, Olga Galceran, s'ha mostrat molt satisfeta per l'arribada de la fibra a Vulpellac i no descarta que properament el servei es pugui estendre a algun altre poble de Forallac. Si en les properes dues setmanes això no es concreta, ha avançat que es dirigirà per carta a Movistar per insistir en la petició i demanar quins són els seus plans de desplegament. Galceran recorda que es un servei essencial per a la població i que hi ha moltíssima gent del municipi que treballa des de casa.
 

Destacats