:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

La crisi del coronavirus força l'Ajuntament a suspendre la Fira de les Herbes de Peratallada PDF Imprimeix Correu electrònic

(08.04.20) Les mesures preventives i sanitàries establertes per evitar la propagació del coronavirus han obligat l'Ajuntament de Forallac a suspendre la XVII Fira de les Herbes de Peratallada, que estava programada per al diumenge 26 d'abril. En aquests moments tan difícils, cal prioritzar la salut pública i centrar tots els nostres esforços en superar l'epidèmia per poder retornar a la normalitat al més aviat possible.

Tenint en compte que es tracta d'una fira centrada en les herbes, per la seva tipologia està estretament vinculada amb la primavera, època de l'any en què la natura ressorgeix i les plantes i les flors protagonitzen el nostre paisatge. Per aquest motiu, no s'ha cregut oportú reprogramar-la per mesos posteriors, la qual cosa també hauria estat complicat atesa la incertesa de l'evolució de la crisi i l'atapeïda agenda d'activitats de Forallac. Finalment, s'ha optat per cancel·lar l'edició d'enguany i començar a treballar en la del 2021, que se celebrarà el 25 d'abril.

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Frigola, argumenta que no ha estat una decisió fàcil, però que l'actual emergència sanitària feia inviable la seva celebració. Sap especialment greu, a més, perquè la major part de les activitats ja estaven tancades i s'havien mobilitzat molts recursos i il·lusions. Per tot plegat, vol fer arribar públicament, com també ha fet en particular, el seu agraïment a totes els participants i col·laboradors per seva implicació i comprensió.

La Fira de les Herbes de Peratallada és una de les poques del país centrades en aquesta temàtica i s'ha consolidat com un referent. La proposta permet, amb un marcat caràcter divulgatiu, permet conèixer un ampli ventall d'herbes i les seves utilitats. Aplega un gran nombre de parades artesanes especialitzades on es poden aconseguir tot tipus d'herbes (fresques i seques), espècies, ungüents, olis essencials, licors i productes elaborats amb herbes i plantes. 

A més, durant tota la jornada s’organitzen activitats paral·leles per a totes les edats, com tallers de descoberta de l'entorn, xerrades i exposicions.

La fira també permet ofereix una magnífica oportunitat per visitar el conjunt medieval de Peratallada i gaudir d'un bon àpat en algun dels reconeguts restaurants del poble.

El 2020 no podrem gaudir de l'explosió de la primavera a Peratallada, però us esperem amb les il·lusions renovades el 25 d'abril de 2021. Aprofitem per desitjar-vos un bon confinament i us recordem que les herbes poden ser aquests dies uns bons acompanyants, com a remeis que aporten benestar i salut.   

 

Destacats