:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 4

El nuclis medievals de Peratallada i de Vulpellac estan declarats Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Al mosquit tigre, ni aigua PDF Imprimeix Correu electrònic

(26.07.17) És important no abaixar la guàrdia davant la proliferació del mosquit tigre. La forma més efectiva de combatre'l és no deixar-lo criar. Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i els ajuntaments de la demarcació de Girona portem a terme programes per evitar-ho, però cal que tu també hi participis. Només has d’evitar que el mosquit criï a casa teva. 

És fonamental la col·laboració ciutadana i que entre tots, evitem les acumulacions d’aigua a casa, per petites que siguin.

El mosquit tigre necessita aigua per poder reproduir-se: pon els ous i es desenvolupa fins a arribar a adult. A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins de petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins d'un test, una galleda o, fins i tot, dins un cendrer.

Els embornals de la via publica són llocs on es troben les seves larves, ja que l’aigua estancada que hi queda proporciona un lloc adequat per a la cria d’aquests insectes.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. L'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga. Des de l'Ajuntament podem actuar a la via pública, però és fonamental que als domicilis particulars també s'adoptin mesures preventives.

El més eficaç és evitar les acumulacions d'aigua a casa:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d'animals domèstics, piscines de plàstic.
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguàs.
- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
- Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit.

Més informació a http://www.mosquitigregirona.cat

 

Destacats