:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 1

Forallac es va constituir formalment el 10 de març de 1977 a partir de l'agregació dels municipis de Vulpellac, Fonteta i Peratallada.

Editen una biografia del mestre Josep Ponsatí i Ponsatí, nascut a Fonteta el 1907 PDF Imprimeix Correu electrònic
(01.06.17) L'alcalde de Forallac, Josep Sala, i la regidora de Cultura, Marta Chicot, van rebre dimarts els germans Rafel i Felip Ponsatí, de Banyoles, amb motiu de la recent publicació del llibre Josep Ponsatí i Ponsatí (1907-1948). Un mestre entre dos mons. Aquest treball, escrit per Rafel Ponsatí i Terrades, el petit de tres germans, és el resultat d'una llarga recerca i està dedicat a la memòria del seu pare, que va néixer el 1907, a Fonteta, on va viure la seva infantesa i joventud, concretament a can Pasqual, d'Abellars. 
 
 
Josep Ponsatí i Ponsatí va morir prematurament, als 41 anys, a Banyoles. Tot i que la seva vocació docent va ser tardana, va exercir de mestre durant 17 anys: primer a Olot (del 1931 al 1933), després a Esponellà (del 33 al 34) i, finalment, a Banyoles, a l’Escola de la Vila, del 1934 fins que va morir. A tot arreu on va estar va deixar una gram empremta, com ho demostra que la presentació del llibre a Banyoles, que es va fer el 4 d'abril, va omplir de gom a gom el teatre. La presentació va comptar amb la participació de l'exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau. Els germans Ponsatí han volgut tenir un detall amb  Forallac, i han obsequiat l'Ajuntament amb un exemplar del llibre. 
 
El treball està profusament documentat i magníficament editat. A banda del perfil humà i professional de Josep Ponsatí, també ens ofereix una visió del món educatiu del període comprès entre el 1930 i el 1950. Un període que  comprèn dues èpoques antagòniques: la de la Segona República i la de la de la postguerra, d’aquí el subtítol del llibre: Un mestre entre dos mons.
 

Destacats