:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 1

Forallac es va constituir formalment el 10 de març de 1977 a partir de l'agregació dels municipis de Vulpellac, Fonteta i Peratallada.

Tot a punt per a la "Setmana de l'Artesania" de la campanya promocional "Fet a mà, fet a l'Empordanet PDF Imprimeix Correu electrònic

"Fet a mà, fet a l'Empordanet" és l'eslògan de la campanya conjunta de promoció de l'artesania dels municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret, territori on hi ha la major concentració d'artesans de comarques gironines.

"Setmana de l'Artesania" és la primera acció promocional de la campanya. Del 3 a l'11 de juny, s'ofereixen activitats vinculades a la ceràmica i l'artesania amb l'objectiu de posar en valor els oficis artesans del territori i acostar-los als nostres visitants.

El sector de l'artesania necessita obrir-se a noves estratègies de promoció i difusió del seu treball. La campanya proposa, al llarg de l’any, accions diferents per adreçar-se sobretot a nous clients potencials, ja siguin professionals o públic final.

La campanya començarà el dissabte 3 de juny amb la celebració de la “Setmana de l’Artesania” i acabarà al novembre amb la participació conjunta per primer cop al Fòrum Gastronòmic de Girona, per tal d’adreçar-se als professionals del sector de l’hostaleria. Entre les accions que es realitzaran durant aquests 6 mesos destaca l’edició del primer catàleg d’artesans dels cinc municipis i la seva dinamització a les xarxes socials.

Els alcaldes del municipis adherits a la campanya han acceptat el repte de fer-se una foto conjunta amb la mà de la imatge promocional.

Setmana de l’Artesania

La “Setmana de l’Artesania” és la primera acció promocional de la campanya conjunta de promoció de l’artesania “Fet a mà, fet a l’Empordanet” que els municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret organitzen aquest 2017. Del 3 a l’11 de juny s’oferiran activitats vinculades a la ceràmica i l’artesania amb l’objectiu de posar en valor els oficis artesans del territori i acostar-los als nostres visitants, com ara visites guiades, tallers, demostracions... Totes les activitats previstes es poden consultar a http://visitempordanet.com/setmanaartesania/

El tret de sortida d’aquesta “Setmana de l’Artesania” serà el dissabte 3 de juny a la tarda amb una actuació musical de "Not Named", grup participant al concurs Oh Happy Day 2017 de TV3 a la Plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà que precedirà la inauguració d'un mural ceràmic a la Plaça Santa Maria del Puig, realitzat amb rajoles decorades per infants i adults durant la fira Artesana 2016 i el Tastaolletes 2015 amb la col·laboració de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal.

Aquest acte es realitza també en el marc de la iniciativa "Hola Ceràmica!" que organitza l'Asociación Española de Ciudades Cerámicas del 2 al 4 de juny i de la qual la Bisbal d'Empordà n'és membre. El diumenge 4 de juny també estan previstes una visita guiada a la Bisbal d’Empordà com a capital de la ceràmica i la inauguració de l’exposició de Tano Pisano al Terracotta Museu, amb la col·laboració de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i l'Instituto Italiano de Cultura di Barcelona.

A més, durant tot aquest el cap de setmana, també hi haurà demostracions i tallers d'oficis artesans vinculats al món iber al Festival Indika, a Ullastret.

 La “Setmana de l’Artesania” continuarà amb la possibilitat de participar a visites guiades als tallers de ceramistes, jornades de portes obertes a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i tallers amb artesans del territori de ceràmica, costura o d’art bonsai. Aquestes activitats s’inclouen també a la iniciativa "Setmana d'Artesania de Catalunya" que organitza el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya del 5 a l'11 de juny.

Pla estratègic de desenvolupament econòmic local

El Pla estratègic de desenvolupament local i d’ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, finançat pel Servei Públic d’Ocupació en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, contempla diferents línies estratègiques d’actuació per tal d’augmentar les oportunitats laborals i de desenvolupament empresarial que ofereix el territori mitjançant l’acció conjunta i coordinada entre els municipis que el configuren. La campanya “Fet a mà, fet a l’Empordanet” s’emmarca dins la línia estratègica per consolidar, en els diferents àmbits, el sector de l’artesania. Hi ha una aposta clara per part dels ajuntaments, que estan duent polítiques municipals, per tal de fomentar i impulsar l’artesania del territori en totes les seves vessants. A més, aquest 2017, es compta amb el suport de la Diputació de Girona a través del Programa “Projectes Singulars” per la millora de la competitivitat en el sector de l’artesania.

[+] Informació

 

Destacats