:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 8

Als termes de Fonteta i Sant Climent de Peralta hi havia hagut més d’una vintena de forns de calç.

L'Ajuntament implementa millores energètiques a l'Escola Forallac PDF Imprimeix Correu electrònic
L'Ajuntament de Forallac ha implementat aquest curs diverses millores relacionades amb l'eficiència i l'estalvi energètic a l'Escola Forallac. Recentment s'han substituït les grans finestres del gimnàs, una sala que també s'utilitza fora l'horari escolar per a les classes de gimnàstica i manteniment. S'han renovat els tancaments de fusta i s'ha canviat vidre senzill que hi havia, per un de doble, que en millora l'aïllament. També està lamimat, de manera que en cas d'un fort impacte, es fragmenti però no caigui a terra, la qual cosa redueix el risc d'accidents i talls en alumnes i usuaris del gimnàs. L'actuació ha anat a càrrec de l'Ajuntament i ha tingut un cost de 7.302,88 euros. 
 
 
 
 

Reducció de la factura elèctrica
D'altra banda, abans de començar el curs també es va canviar el sistema de calefacció de radiadors elèctrics, per bombes de calor inverter. Amb aquesta millora es reduirà a gairebé una tercera part el consum energètic i el cost anual de la factura elèctrica. Es passarà d'una estimació aproximada d'uns 6.500 euros anuals, a 1.800 euros. A banda de l'estalvi econòmic, cal tenir en compte l'estalvi ambiental que això representa en emissions CO2.
 
Segons l'avaluació del canvi de sistema de calefacció, es passarà d'emetre 15,88 tones de CO2/any a emetre'n 5,24; una reducció de 10,64 tones anuals, d'un dels gasos que més influeixen en el canvi climàtic. L'actuació ha tingut un cos total de 27.642,20 euros, i l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de la Diputació de Girona de 3.987,57 euros, en el marc de la Campanya del Pla a l'Acció de 2016.
 
Pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) 
Aquesta millora energètica estava programada en el pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) que va aprovar l'Ajuntament el 2013, amb l’objectiu d’aplicar mesures concretes que permetin lluitar contra el canvi climàtic. Aquest document és el resultat de l’adhesió al Pacte d’alcaldes per una energia sostenible, que va aprovar el Ple municipal el 16 de febrer de 2012. El pla ens ha d’ajudar a reduir les emissions de C02 en més del 20% per A l’any 2020, gràcies a l’adopció de determinades actuacions que impliquin una millora en l’eficiència energètica.
 
El pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) de Forallac ha estat redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal del Baix Empordà i ha comptat amb la coordinació del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA) de la Diputació de Girona. En aquest document es fa una diagnosi inicial de les emissions de CO2 del nostre municipi a partir de diferents sectors: edificis i equipaments del sector terciari (no municipal), edificis residencials, transport urbà rodat (privat i comercial), Ajuntament i emissions associades al tractament de residus sòlids urbans.  El PAES de Forallac estableix 49 accions que suposaran una reducció de 2.975,5 t CO2 per a l’any 2020 i equivalen a un 22,16% de les emissions del 2005.
 
 
 

Destacats