:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 5

Forallac acull la concentració de dólmens més importants de les comarques gironines. Un important nombre d'ells es troben encara en bon estat de conservació.

L’Ajuntament ja disposa del projecte bàsic del futur centre d'interpretació i d’acollida de visitants de Forallac PDF Imprimeix Correu electrònic

L'Ajuntament de Forallac ha rebut recentment el projecte bàsic per transformar l'antic Ajuntament de Peratallada en un centre d'acollida de visitants que funcionarà, a la vegada, com a espai d'interpretació del municipi. Amb aquest document es concreta el primer pas per dotar el municipi d'un potent equipament cultural, que esdevindrà un instrument al servei de la dinamització social, turística i econòmica del municipi.

La base del seu discurs girarà al voltant del paisatge cultural i es concep com un espai d'identitat adreçat tant als veïns i veïnes, com als milers de visitants passen cada any per Peratallada. Servirà per explicar didàcticament la història del municipi i donar a conèixer la riquesa patrimonial de tots els nuclis. Estarà connectat, a més, amb el centre d’interpretació que s'adequarà a la rectoria de Fitor. 

El centre de visitants de Forallac esdevindrà una porta d’entrada i de presentació del municipi a través d’un relat captivador que oferirà una visió ordenada i suggeridora del riquíssim paisatge cultural que tenim. Però també serà un punt de partida i d'inici per a la descoberta de la resta del territori municipal. Així mateix, serà un espai de participació i trobada de la ciutadania.

El paisatge cultural en serà l’autèntic protagonista. Es pretén que els visitants el descobreixin en la seva autenticitat i plenitud, per mitjà de diverses propostes que tenen i tindran al seu abast, per conèixer els nostres dòlmens, camins, pedreres, forns, esglésies, castells, tradicions, o fins i tot, la gastronomia.

El projecte bàsic, que ha estat elaborat per un arquitecte, un gestor cultural i un dissenyador, defineix com s'ha de desenvolupar la proposta arquitectònica, museogràfica i de gestió. Posteriorment, s'encarregaran els projectes arquitectònics i museogràfics, i  s'executarà l'obra, per fases.

La  riquesa històrica, paisatgística i cultural de Forallac és del tot inqüestionable. Arreu del nostre municipi es conserven elements o vestigis representatius de la nostra rica història, que han anat deixant les diferents generacions.En pocs municipis de Catalunya es conserva un patrimoni tan extens i variat com a Forallac, on podem trobar dòlmens, testimoni dels primers pobladors de la zona, o castells, esglésies i nuclis medievals de primer ordre com els de Vulpellac i Peratallada declarats bé cultural d’interès nacional (BCIN).

Tot això sense oblidar les restes de l’activitat humana vinculada a l’aprofitament de les Gavarres, com poden ser rajoleries, forns de calç o places carboneres. Aquest conjunt patrimonial ens permet entendre els nostres avantpassats i la seva manera de viure, i configura un valuós llegat a partir del qual hem configurat la nostra identitat.

 

Destacats