:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

La XV Fira de les Herbes de Peratallada reforça el vessant divulgatiu (Diumenge 29 d'abril de 2018) PDF Imprimeix Correu electrònic

(20.04.14) Els tallers participatius i les xerrades seran els grans protagonistes de la XV Fira de les Herbes de Peratallada, que se celebrarà el diumenge 29 d'abril a partir de les 10 h. L'activitat divulgativa s'ha reforçat notablement i girarà a l'entorn d'un complet mercat d'artesans que s'allargarà tot el dia, a la plaça del Castell, amb parades de venda i exposició d'herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials, licors i tot tipus de productes elaborats amb herbes i plantes.

Marta Chicot, regidora de Fires, explica que la fira té com a objectiu reivindicar i fer arribar a tothom, iniciats i no iniciats, l'àmplia varietat d'aplicacions que tenen les herbes, per això s'ha fet un esforç important en l'organització de tallers i xerrades molt transversals, sobre aspectes molt diversos del món de les herbes. La fira també vol esdevenir un punt de trobada dels artesans i professionals que les utilitzen, per donar una major als seus productes i a un món que anys enrere era molt més present en el nostre dia a dia.

El programa d'activitats ofereix des d'un sortida de descoberta pels entorns del poble, a un taller d'elaboració d'olis medicinals i aromàtics, un de ratafia i un de colònia. També cal destacar dues xarrades que farà la reconeguda herbolària i trementinaire Dolors Freixas, una de les darreres representants d'un ofici que desapareix. Els més petits també tindran el seu espai amb un taller per fer un farcellet de flors i plantes.

Xerrada-degustació gratuïta

La fira s'obrirà el divendres 27 d'abril, amb una xerrada-degustació gratuïta a la Sala Municipal El Teatret, de Peratallada, que organitzaran l'Ajuntament i el col·lectiu Peratallada +. La xerrada anirà a càrrec del periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós i girarà a l'entorn de les herbes per amanir. Els tastets tindran com a principals protagonistes les espècies i plantes aromàtiques.

 

Destacats