:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 13

La Marxa de les Guilles ens ofereix el mes d’abril la possibilitat de conèixer els racons més bonics de Forallac.

La XV Fira de les Herbes de Peratallada reforça el vessant divulgatiu (Diumenge 29 d'abril de 2018) PDF Imprimeix Correu electrònic

(20.04.14) Els tallers participatius i les xerrades seran els grans protagonistes de la XV Fira de les Herbes de Peratallada, que se celebrarà el diumenge 29 d'abril a partir de les 10 h. L'activitat divulgativa s'ha reforçat notablement i girarà a l'entorn d'un complet mercat d'artesans que s'allargarà tot el dia, a la plaça del Castell, amb parades de venda i exposició d'herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials, licors i tot tipus de productes elaborats amb herbes i plantes.

Marta Chicot, regidora de Fires, explica que la fira té com a objectiu reivindicar i fer arribar a tothom, iniciats i no iniciats, l'àmplia varietat d'aplicacions que tenen les herbes, per això s'ha fet un esforç important en l'organització de tallers i xerrades molt transversals, sobre aspectes molt diversos del món de les herbes. La fira també vol esdevenir un punt de trobada dels artesans i professionals que les utilitzen, per donar una major als seus productes i a un món que anys enrere era molt més present en el nostre dia a dia.

El programa d'activitats ofereix des d'un sortida de descoberta pels entorns del poble, a un taller d'elaboració d'olis medicinals i aromàtics, un de ratafia i un de colònia. També cal destacar dues xarrades que farà la reconeguda herbolària i trementinaire Dolors Freixas, una de les darreres representants d'un ofici que desapareix. Els més petits també tindran el seu espai amb un taller per fer un farcellet de flors i plantes.

Xerrada-degustació gratuïta

La fira s'obrirà el divendres 27 d'abril, amb una xerrada-degustació gratuïta a la Sala Municipal El Teatret, de Peratallada, que organitzaran l'Ajuntament i el col·lectiu Peratallada +. La xerrada anirà a càrrec del periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós i girarà a l'entorn de les herbes per amanir. Els tastets tindran com a principals protagonistes les espècies i plantes aromàtiques.

 

Destacats