:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 14

La Festa del Segar i del Batre de Sant Climent de Peralta ens permet reviure des del 1996 com era un dels moments més importants de la vida a pagès.

Representants de 20 ajuntaments polonesos visiten Forallac PDF Imprimeix Correu electrònic
(27.04.17) Una delegació de vint representants (alcaldes i tècnics) de governs locals polonesos va visitar l'Ajuntament de Forallac el 25 d'abril, amb l'objectiu de conèixer els nostres models d'organització municipal i de gestió turística. La delegació va ser rebuda per l'alcalde, Josep Sala, regidors i tècnics municipals, a la sala d'actes de la casa de la vila, on es va portar a terme una intensa sessió de treball. Sala els va fer una explicació detallada de com funciona l'Ajuntament i va atendre totes les qüestions que plantejaven els representants polonesos. 
 
Aquesta trobada s'emmarcava en una visita de tres dies a les comarques gironines, on la delegació va visitar diferents institucions locals per conèixer bons exemples de funcionament i agafar-los com a referència.
 
Els participants prevenien de municipis d'entre 10.000 i 40.000 habitants de la regió de la Gran Polònia, al centre-oest del país,  una regió polonesa que, pel que fa a extensió territorial, comparteix similituds amb Catalunya. La delegació polonesa formava part del Centre de Formació i Estudis d’Administració Local de Wielkopolska, a Poznan, que és l’organització regional d’autogoverns locals més antiga i més gran de Polònia (aplega més de 243 municipis). El principal objectiu d'aquesta entitat és augmentar la qualitat del funcionament de l´administració i de l´autogovern, una tasca que emprèn mitjançant la formació i l´assessorament a partir d´activitats eductives, informatives i de difusió, d´implementació de solucions informàtiques modernes i de suport a la gestió del desenvolupament local.
 
A banda de qüestions d'organització administrativa, la delegació també estava molt interessada en casos d'èxit del turisme d'interior, tant en les vessants cultural, ciom esportiva, enològic o gastronòmic. Per aquest motiu, durant la sessió a Forallac també es va parlar del cas de Peratallada, una de les destinacions de referència a la Costa Brava.
 

Destacats