:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

Nexes, el viver d’empreses de Forallac, assoleix la plena ocupació i esdevé un servei autosuficient PDF Imprimeix Correu electrònic

(11.04.16) El viver d’empreses de Forallac ha arribat aquest mes de març al cent per cent d’ocupació, una xifra que confirma la seva bona marxa i la necessitat que hi havia al territori de disposar d’un equipament d’aquest tipus. Actualment hi ha treballant 31 empreses, que ocupen més de 60 empleats. En conjunt, facturen al voltant de 4 milions d’euros, la qual cosa convertiria Nexes, si fos una única activitat, en una de les empreses més importants de la zona.

 

Nexes va iniciar l’activitat l’1 de juliol de 2009 i des d’aleshores ha acollit unes 70 empreses. Des dels seus inicis s’ha convertit en un dinamitzador econòmic, no només del municipi, sinó de la seva àrea d’influència, i en un eix vertebrador del mateix polígon industrial on es troba establert. També ha esdevingut un referent per a molts municipis de Catalunya que volen engegar projectes similars.

És un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació, per tal que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers anys de vida. L’objectiu és el de facilitar l'inici de la seva activitat empresarial a través d'una sèrie de serveis complementaris, a preus més reduïts que els que ofereix el mercat, i totalment adaptats a les seves necessitats.Actualment acull 31 activitats, que ocupen més de 60 empleats i facturen al voltant de 4 milions d’euros.

A banda d’oferir-los a uns preus més baixos, aquestes activitats es beneficien mútuament pel fet de poder compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala reunions, etc.). D’altra banda, des de Nexes s'ofereix assessorament tècnic, gestió comptable i fiscal i es farà un seguiment dels nous projectes. També s’analitza les necessitats formatives de les persones emprenedores de Nexes i es proposen una sèrie de cursos durant tot l’any. Es pretén que tots estiguin al corrent de les novetats tecnològiques, comptables i fiscals, dels processos, del màrqueting, de la innovació, etc.

Nexes acull actualment empreses i activitats de tipologia ben diversa com poden ser del sector tèxtil (roba interior de fibra de bambú, sabates artesanes amb sola de suro, banyadors de competició); del sectors de l’alimentació (ginebra de l'Empordà, infusions de proximitat o cervesa); del sector d'arts gràfiques (dissenyadors, interioristes o agencies de comunicació digital); del sector de la distribució (submarinisme, tancaments d'alumini o material per l’hostaleria) o d’àmbits vinculats a la innovació (enginyeria, consultors d'empreses, programadors, etc.).

Autofinançament de Nexes

Aquesta important activitat es tradueix, també, en un balanç econòmic molt positiu, que ha permès convertit el viver d’empreses en un servei que s’autofinança. Actualment no coneixem de cap cas similar que sigui autosuficient. L’exercici de 2015 es tancarà amb un superàvit d’uns 7.800 euros, mentre el del 2014 es va situar en 1.800. Això vol dir que l’Ajuntament de Forallac no ha de fer cap aportació per cobrir el dèficit que es pogués generar, com passava, lògicament, els primer anys de funcionament del servei. A partir d’ara, el superàvit generat es podrà destinar a compensar les aportacions inicials de l’Ajuntament i a plantejar millores en l’equipament.

Santi Muní, regidor de Promoció Econòmica, ha valorat molt positivament aquestes dades d’ocupació i de balanç econòmic de Nexes: «S’estan assolint els objectius pels quals es va muntar el viver d’empreses. Nexes està ajudant a crear noves activitats, que generen ocupació i activitat econòmica. A més, Nexes juga un paper molt important en la dinamització del nostre municipi, que ha funcionat molt bé, fins i tot, en el moment més dur de la crisi econòmica.»

 

Destacats