:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

El 80% de les empreses que han iniciat l’activitat a Nexes han tingut continuïtat PDF Imprimeix Correu electrònic

(01.07.14) Cinc anys després de la seva posada en servei, Nexes, el viver d’empreses de Forallac, es troba plenament consolidat i ha complert amb les expectatives inicials. Ha esdevingut, tal com pretenia l’Ajuntament, un dinamitzador econòmic no només del municipi, sinó de l’àrea d’influència, i un eix vertebrador del mateix polígon industrial del Forallac. Les dades del balanç d’aquests primers cinc anys constaten la seva plena consolidació i confirmen el buit existent a la zona d’un equipament d’aquesta tipologia. El seu desplegament s’ha anat fent per fases, fins que en aquests moments la pràctica totalitat dels espais ofertats (naus, despatxos, coworking) estan ocupats per emprenedors. En l’actualitat hi ha treballant 27 empreses amb 48 treballadors, que facturen una mitjana de 2,2 milions d’euros anuals. La dada, però, que millor permet il·lustrar la utilitat de Nexes és que de les 58 empreses que han iniciat la seva activitat al viver, el 80% han tingut continuïtat, un percentatge molt elevat si tenim en compte, a més, l’advers context econòmic actual.

Nexes va iniciar l’activitat l’1 de juliol de 2009. És un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació, per tal que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers anys posada en marxa. L’objectiu és el de facilitar l'inici de la seva activitat empresarial a través d'una sèrie de serveis complementaris, a preus més reduïts que els que ofereix el mercat, i totalment adaptats a les seves necessitats.

El viver disposa de 8 naus de 80 m2, un gran àmbit on es situen els 18 despatxos de diferents mides (entre 9 i 26 m2), la recepció, la sala de reunions, les oficines d’administració i una nau independent on hi ha la sala de formació. Nexes és el viver d'empreses mes gran de les comarques gironines, i un dels mes grans de Catalunya.

A banda d’oferir-los a uns preus més baixos, aquestes activitats es beneficien mútuament pel fet de poder compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala reunions, etc.). D’altra banda, des de Nexes s'ofereix assessorament tècnic, gestió comptable i fiscal i es farà un seguiment dels nous projectes. També s’analitza les necessitats formatives de les persones emprenedores de Nexes i es proposen una sèrie de cursos durant tot l’any. Es pretén que tots estiguin al corrent de les novetats tecnològiques, comptables i fiscals, dels processos, del màrqueting, de la innovació, etc.

Nexes acull actualment empreses i activitats de tipologia ben diversa com poden ser del sector tèxtil (roba interior de fibra de bambú, sabates artesanes amb sola de suro, banyadors de competició); del sectors de l’alimentació (ginebra de l'Empordà, fàbrica de màquines de cafè); del sector d'arts gràfiques (dissenyadors, impressors d’àlbums fotogràfics, productora de vídeo); del sector de la distribució (gasolina competició, submarinisme, ski) o d’àmbits vinculats a la innovació (enginyeria, consultors d'empreses, programadors, etc.).

Usuaris de Nexes han assistit aquest matí a un esmorzar commemoratiu del cinquè aniversari i s'han fet una fotografia amb la utilització d'un dron, servei que ofereix l'empresa Mediastargroup, actualment instal·lada al viver.

 

Destacats