:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 8

Als termes de Fonteta i Sant Climent de Peralta hi havia hagut més d’una vintena de forns de calç.

Posem en marxa la nova deixalleria municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

(13.03.14) El dissabte 15 de març va entrar en servei la nova deixalleria municipal de Forallac, un equipament ubicat al polígon industrial que pretén millorar la gestió dels residus que generem a Forallac. Es tracta d’una instal·lació que podran utilitzar les persones empadronades o amb segona residència al municipi. Està preparada per rebre els residus especials que no es poden dipositar als contenidors de la via pública.

Com a municipi de menys de 10.000 habitants no estem obligats a tenir una deixalleria municipal, però des de l’Ajuntament l’hem volgut posar en marxa per consciència i responsabilitat amb el medi ambient. Fa molt temps que treballem de manera compromesa per tal de donar el millor tractament possible als nostres residus, però ens feia falta una instal·lació com la deixalleria per acabar de completar el cercle i fer més eficient el servei que prestem actualment. Des de l’Ajuntament ens prenem la gestió de residus com un repte i fem tot el possible per oferir un servei innovador, proper i eficient.

Segons ha explicat Narcís Oriol, regidor del servei de Recollida de Residus, fer un bon ús de la deixalleria i dels contenidors d’envasos, vidre i paper i cartró ens permetrà augmentar la quantitat de residus valoritzables, evitar abocaments incontrolats, tractar correctament els residus perillosos i reduir les deixalles que portem a l’abocador. Tot plegat és important, no només per minimitzar l’impacte, sinó també per reduir el cost mediambiental que comporten. No hem d’oblidar que tot allò que no separem en origen va a parar a l’abocador, on cada cop les taxes són més elevades.

La deixalleria comptarà amb un dispositiu de videovigilància i amb un sistema de control d'accés mitjançant una targeta personalitzada (una per família) que ja es pot passar a recollir per la casa de la vila. D’aquesta manera es podrà utilitzar el servei a qualsevol hora del dia i l’Ajuntament aconsegueix minimitzar les  despeses que comportaria haver de tenir un encarregat.

La nova instal·lació ens permetrà reorganitzar les freqüències de recollida al carrer, que serà més racional i ajustada a les necessitats reals. En aquesta mateixa línia, els trastos vells i voluminosos s’hauran de portar a la deixalleria i no es recolliran els divendres al carrer, com ara. Això millorarà el reciclatge i la imatge dels nuclis. No obstant això, en casos puntuals de dificultats de transport us podeu posar en contacte amb l’Ajuntament per fer la recollida al domicili.


 

Destacats