:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 6

Al llindar de l'entrada de l'església de Santa Coloma de Fitor hi ha la làpida sepulcral del rector que va morir el 1817 a mans d'uns bandits que van saquejar l'església.

Cigonyes a Peratallada PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant bona part dels mesos d’octubre i novembre vam tenir a Peratallada uns hostes ben singulars i atípics que van convertir-se en un veritable atractiu per als veïns i visitants del nucli medieval. Es tractava d'un nombrós estol de cigonyes que, en la seva migració cap a zones més càlides del nord i centre d'Àfrica, va fer estada al poble. Les espectaculars aus —s’hi van comptar més de mig centenar— van ocupar els merlets de diferents torres i també algun arbre del poble.

Les aus tenien una rutina ben marcad: passaven les nits a Peratallada i a trenc d'alba marxaven per alimentar-se en els camps de la rodalia, especialment als arrossars. Tornaven quan començava a fosquejar. Aquest era un moment de gran espectacularitat ja que arribaven totes juntes i moltes competien per tenir els millor llocs on passar la nit.

Un fet com aquest no es recorda i probablement té a veure amb les inusuals i elevades temperatures que hem tingut aquesta tardor. Això podria haver endarrerit la migració i propiciat que s'aturessin a Peratallada, on van trobar un bon refugi.

 

 

 

Destacats