:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 9

Més de la meitat (2.824 ha) de l’extensió total del terme de Forallac (5.000 ha) s’estén pel massís de les Gavarres.

L’Ajuntament ha aprovat un pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) PDF Imprimeix Correu electrònic

(05.04.13) L’Ajuntament ha aprovat un pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) amb l’objectiu d’aplicar mesures concretes que permetin lluitar contra el canvi climàtic. Aquest document és el resultat de l’adhesió al Pacte d’alcaldes per una energia sostenible, que va aprovar el Ple municipal el 16 de febrer de 2012. El pla ens ha d’ajudar a reduir les emissions de C02 en més del 20% per A l’any 2020, gràcies a l’adopció de determinades actuacions que impliquin una millora en l’eficiència energètica.

El pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) de Forallac ha estat redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal del Baix Empordà i ha comptat amb la coordinació del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA) de la Diputació de Girona. En aquest document es fa una diagnosi inicial de les emissions de CO2 del nostre municipi a partir de diferents sectors: edificis i equipaments del sector terciari (no municipal), edificis residencials, transport urbà rodat (privat i comercial), Ajuntament i emissions associades al tractament de residus sòlids urbans.

Segons es desprèn de l’inventari de referència d’emissions de les comarques gironines (Diputació de Girona i CILMA, 2012), Forallac va emetre l’any 2005 un total de 13.427,15 t de CO2, xifra que representa l’1,53% del conjunt de la comarca. Les emissions van ser de 7,69 t CO2/càpita, superior a les emissions per càpita de la comarca, que varen ser de 7,28 t CO2/càpita, i a les del conjunt de les comarques gironines, que varen ser de 6,44 t CO2/càpita.

El PAES de Forallac estableix 49 accions que suposaran una reducció de 2.975,5 t CO2 per a l’any 2020 i equivalen a un 22,16% de les emissions del 2005. Les accions es divideixen en quatre línies estratègiques:

1. Augmentar l'estalvi i eficiència energètica en els edificis públics, residencials i del sector terciari.
2. Disminuir les emissions associades al transport urbà.
3. Incrementar la producció local d'energia al municipi i el consum d'energia renovable.
4. Disminuir les emissions associades al tractament de residus sòlids urbans.

 

Destacats