:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

Forallac recull una menció especial en els Premis Nacionals d'Artesania 2019 PDF Imprimeix Correu electrònic
(17.12.19) Profundament emocionats d'haver rebut, de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, una menció especial en els Premis Nacionals d'Artesania 2019, per recuperar i posar en valor la tradició terrissaire i la fabricació de rajols. Un reconeixement que posa en valor el treball col·lectiu de totes les persones que fan possible la Cuita als Forns de Rajoler de les Gavarres a la rajoleria del mas Frigola, de Sant Climent de Peralta. El premi el va recollir ahir l'alcalde de Forallac, Josep Sala, al Palau de la Generalitat, que va assistir a l'acte acompanyat del coordinador tècnic de l'activitat, el mestre ceramista Josep Matés, i de les regidores Marta Chicot i Clara Ruiz.
 
 
La llista d'agraïments és molt llarga, però aquest premi no hauria estat possible sense la generositat de la família Ribas, propietària de la rajoleria; del mestre ceramista Josep Matés i del rajoler Joan Ferrer, de Regencós. També ha estat clau la complicitat de Escola de ceràmica de La Bisbal, del Terracotta Museu i del Consorci de les Gavarres, sense oblidar els artesans i ceramistes que, a títol personal, han omplert el forn amb les seves il·lusions en forma de peces de tota mena.
 
Aquest reconeixement ens esperona a mantenir ben viu el caliu de la celebració. Ara toca esperar el 2021, perquè l'activitat és bianual i aquest any hi ha hagut cuita. Ja hem iniciat el compte enrere. Moltes gràcies a tots i a totes.
 
 
 
D’esquerra a dreta, el mestre ceramista Josep Matés, coordinador de la cuita; l’alcalde, Josep Sala; el president de la Generalitat, Quim Torra, i les regidores Clara Ruiz i Marta Chicot.
 

Destacats