:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 13

La Marxa de les Guilles ens ofereix el mes d’abril la possibilitat de conèixer els racons més bonics de Forallac.

Forallac rebutja la sentència del procés i reclama l'alliberament dels presos polítics PDF Imprimeix Correu electrònic

(17.10.19) L'Ajuntament de Forallac ha celebrat aquesta tarda un Ple extraordinari  en rebuig a la sentència condemnatòria als representants institucionals i de la societat civil, que han estat jutjats per fer possible el referèndum de l’1 d’Octubre de 2017.
 
Durant la sessió, s'ha aprovat per unanimitat (Junts pel Poble i Tots Som Forallac-ERC) la moció institucional de rebuig que han consensuat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Llegir la moció íntegra.
 

 
En la moció s'argumenta, entre d'altres coses, que la sentència representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, i exigeix l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades. S'afirma que no es existeix cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.
 
A més, l'Ajuntament mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i el reivindica com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.
 
La moció també reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista, i condemna tots els intents de criminalització que diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir.
 
L’Ajuntament de Forallac s'adhereix, així, a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant en l'àmbit nacional com internacional, i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.
 
En aquests moments tan tristos, l'alcalde de Forallac, Josep Sala, en nom propi i de la institució, vol expressar el màxim afecte i escalf del municipi a les persones condemnades injustament per posar urnes i defensar els anhels d'un país que vol decidir el seu futur polític en llibertat. 
 

Destacats