:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 6

Al llindar de l'entrada de l'església de Santa Coloma de Fitor hi ha la làpida sepulcral del rector que va morir el 1817 a mans d'uns bandits que van saquejar l'església.

La Fira Medieval de Peratallada celebrarà el 25è aniversari amb més activitats i ambientació que mai PDF Imprimeix Correu electrònic

El prestigiós arquitecte medievalista Joan Albert Adell pronunciarà la conferència inaugural aquest dijous 3 d'octubre (El Teatret, 19 h)

(27.09.19 Peratallada celebrarà el primer cap de setmana d'octubre (dies 5 i 6), la 25a edició de la seva popular fira medieval, amb un programa que reforça notablement les activitats i l'ambientació. Amb l'objectiu que sigui una edició especial, l'Ajuntament de Forallac ha apostat decididament per una fira que prioritzi la qualitat, tant dels espectacles com de les parades artesanes, i que garanteixi una immersió temàtica el més autèntica possible a tots els visitants.

Carles Frigola, regidor responsable de la fira, assegura que enguany des de l'Ajuntament s'ha treballat intensament per aprofitar aquesta celebració i donar un aire nou a la fira, cercant, sobretot, la màxima implicació i complicitat amb els veïns i veïnes, i amb els establiments del conjunt històric. Reconeix que la fira és un actiu molt important del poble i del municipi, que cal posar en valor com a instrument no només de promoció econòmica, sinó també com a element de difusió del passat històric del poble. Recorda que durant l'edat mitjana Peratallada va ser una de les poblacions catalanes més importants i que actualment és un dels conjunts històrics més ben conservats, motiu pel qual està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN).

Amb l'objectiu d'aprofundir en la importància històrica de Peratallada i per donar més relleu al 25è aniversari, enguany s'ha programat, com a acte inaugural, una conferència (dijous 3 d'octubre, Sala Municipal El Teatret, 19 h) del reconegut arquitecte medievalista Joan Albert Adell, en la qual, relacionarà la vila de Peratallada i la construcció d'Empúries. Adell és un dels principals experts catalans en arquitectura medieval i és, segurament, qui millor coneix la història de Peratallada, vila amb la qual ha estat estretament relacionat al llarg de la seva dilatada carrera professional.

Així mateix, lligat amb el vessant divulgatiu de la fira, el divendres 4 d'octubre, a les 19.30 h, s'ha organitzat una visita guiada nocturna per aprofundir en les pors medievals, conèixer el món de les bruixes, el significat de les forques, i expressions que han arrelat en el nostre llenguatge habitual, així com els mètodes que utilitzaven per protegir-se de pestes i altres malalties.

Els actes del cap de setmana s'obriran el dissabte a les 10.30 h, amb un pregó i una cercavila a càrrec dels Joglars de la Bota i de la companyia de teatre Excalibur.

Entre les novetats més destacades hi haurà les lluites amb cavall que es faran diumenge a la riera, el diumenge a les 12.30 h i a les 17.30 h. Els cavallers també faran demostracions de combat a peu.

També s'ha reforçat notablement les activitats infantils dels dos dies.  S'ha programat un taller de maquillatge facial i de pintura de siluetes medievals de fusta, així com tir amb arc, entre d'altres. Cal destacar que al pati de les escoles, hi haurà la Canicada, una zona de joc lliure, participativa, dinàmica i familiar, que cada cop pren vida pròpia segons l’entorn i les persones que hi juguen.

Un dels moments esperats de la fira és l'espectacle nocturn de foc, que enguany anirà a càrrec de la companyia Excalibur i porta per títol Spurnes. Es farà a el dissabte a les 20.30 h al pati de les Escoles Velles.

Com és habitual, duran tot el dia hi haurà animacions musicals pels carrers de la vila, taverna medieval a càrrec de la Comissió de Festes de Peratallada i demostració d'oficis, marxants i artesans medievals, entre molts d'altres sorpreses. Qui vulgui implicar-se més, tindrà la possibilitat de llogar barrets i sobrevestes o, fins i tot, fer-se un pentinat medieval.

 

 

Destacats