:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 6

Al llindar de l'entrada de l'església de Santa Coloma de Fitor hi ha la làpida sepulcral del rector que va morir el 1817 a mans d'uns bandits que van saquejar l'església.

L'Ajuntament rebaixa novament el coeficient de l'IBI per al 2019 PDF Imprimeix Correu electrònic
(01.03.19) El Ple de febrer va aprovar una reducció important del tipus de gravamen que aplicarà l'Ajuntament a l'impost sobre béns immobles (IBI) per al 2019. Es va fer per compensar la puja prevista degut a la revisió feta per la direcció general del Cadastre. Aquesta revisió estava motivada perquè Forallac es trobava inclòs en la relació dels municipis als quals s’aplicaran els coeficients d’actualització de valors cadastrals del reial decret llei 27/2018, de 28 de desembre. Per evitar que l'increment de l'Estat repercutís en l'IBI que paguem, l'Ajuntament ha aplicat una reducció del seu tipus, de manera que, al final, es compensa i així no s’apuja l’impost.
 
L’actualització de l'Estat hauria comportat un increment de la base liquidable de l’impost equivalent al 3 % de la diferència entre el nou valor cadastral i el valor cadastral anterior, la qual cosa implicava que, si no es modificava el tipus de gravamen previst per als béns immobles urbans, s’incrementarien els ingressos per aquest concepte proporcionalment a l’increment de la base liquidable. 
Per tal de no augmentar la pressió fiscal als ciutadans, i mantenir el nivell d’ingressos de l’any 2018, s'ha reduït el tipus de gravamen actual de l’IBI de 2018, que era de 0,5807 % i s’ha situat en el 0,5638 % per al 2019.
 
És un ajust que realitza l'Ajuntament atesa la bona situació econòmica, un aspecte positiu que s'ha volgut repercutir en la població.
 
Els darrers 5 anys el tipus de gravamen que aplica l’Ajuntament a l’IBI s’ha anat reduint progressivament, de manera que cap any s’ha apujat aquest impost. 
 
 

Destacats