L'Ajuntament millora l'accés a Peratallada per l'avinguda de la Bisbal Imprimeix

(17.12.15) La setmana passada van començar els treballs per millorar l’accés a Peratallada pel pàrquing de dalt. Es tracta d’un punt molt deficient i força insegur en la intersecció amb la carretera. El tram té només 4 metres d’amplada i és insuficient per al pas de vehicles en els dos sentits de circulació. Quan es creuen dos cotxes, un s’ha d’apartar i parar per donar pas al que circula en sentit contrari. El problema s’agreuja si hi accedeix un vehicle pesant, com un autobús o un camió, que ocupa pràcticament tota la calçada. Aquesta situació és especialment problemàtica els caps de setmana i  l’estiu, per  la gran afluència de visitants. En aquests períodes, el problema es pot traslladar fins a la carretera, de manera que es pot obstaculitzar la circulació, amb el perill que això comporta. El nou tram d’accés s’ampliarà fins a uns 5,5 metres d’amplada, cosa que permetrà adequar-hi dos carrils, amb voral i cuneta. S’aprofitarà per soterrar la línia aèria existent i es millorarà l’espai de maniobra i la senyalització horitzontal a la cruïlla. Tindrà una entrada adequada, tal com es va fer  a l’accés per l’Arbreda, de manera que es dignificarà notablement la imatge d’aquest punt pel qual arriben molts visitants que s’acosten al nucli medieval.



Els treballs tenen un cost de 55.909,33 euros, i l’Ajuntament disposa d’una subvenció de la Diputació de Girona de 42.929,65 euros.

Les obres estaven programades per a finals d’octubre, però els exhaustius estudis arqueològics previs que s’han desenvolupat a la zona es van allargar més del previst. El Departament de Cultura va voler determinar si per la zona on s’ha d’ampliar el vial hi havia restes significatives. Es volia determinar, principalment, si hi havia continuïtat del fossat. Finalment, però, van aparèixer poques restes significatives, de manera que Cultura ha autoritzat les obres i no ha calgut modificar el projecte.