:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 2

Forallac és el quart municipi més gran del Baix Empordà en extensió, amb una superfície global de prop de 50 quilòmetres quadrats.

La Carbonera i Cuita de Forns de Rajoler a les Gavarres 2015 PDF Imprimeix Correu electrònic

(24.09.15) Fa pocs dies que hem entrat a la tardor, i a ‪Forallac ja hem iniciat el compte enrere per una nova edició de La Carbonera. Aquest any la festa serà encara més grossa, ja que coincidirà amb la VII Cuita de Forns de Rajoler a la Gavarres, una activitat bianual que es desenvolupa al costat, a la rajoleria del Mas Frigola.

Les tenim ben a prop i les esperem amb moltes ganes. Com és tradició, encendrem la pila el 12 d'octubre. Enguany, l'encesa d'honor anirà a càrrec de dues persones molt estimades i vinculades a la festa. No en desvetllarem el nom. Ho sabrem el mateix dia i així ens farà més il·lusió a tots plegats.

Aquest mateix dia, a més, inaugurarem el monòlit que dóna nom a l'entorn de la carbonera com a "Paratge de Lluís Pla". Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol homenatjar i recordar per sempre més, la figura d'un dels precursors i ànimes de la festa, que malauradament ens va deixar el dia de Nadal de 2013. El seu record encara es manté ben viu al voltant de la pila.

Si no ho heu vist mai, us recomanem que els dissabtes 3 i 10 d'octubre us acosteu fins al paratge, per veure com s'empila i s'embaluma. Val molt la pena conèixer com és la carbonera per dins. L'operació d'empilar no és gens fàcil i el resultat final és molt bonic de veure. A partir de les 9 h us trobareu els carboners treballant-hi (amb aturada, obligatòria, per esmorzar).

Pel que fa a la rajoleria, després de l'exitós taller de fer rajols que va organitzar el Consorci de les Gavarres els dos primers caps de setmana de setembre, el material per a la cuita s'enfornarà els dies 10 (a partir de les 10 h) i 11 d'octubre. El forn s'encendrà el 16, a partir de les 10 h, i el procés de cocció s'allargarà tres dies, fins el 18. Després es deixarà refredar, fins que el dia 1 de novembre, es porti a terme el desenfornat.

Com veieu, la tardor ens arriba a #Forallac, carregada de propostes que miren cap a les Gavarres. Esperem que en gaudiu. 


 

Destacats