:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 6

Al llindar de l'entrada de l'església de Santa Coloma de Fitor hi ha la làpida sepulcral del rector que va morir el 1817 a mans d'uns bandits que van saquejar l'església.

El 16 d'octubre se celebra una nova edició de l'Aplec de Fitor PDF Imprimeix Correu electrònic

Com és tradició, el tercer diumenge d'octubre (aquest any el dia 16) se celebra l'aplec en honor a Santa Coloma de Fitor. Es tracta d'un dels esdeveniments socials més concocurreguts del massís de les Gavarres degut al valor simbòlic que té aquest emblemàtic racó. Hi pugen centenars de persones de les poblacions de les rodalies. Es va recuperar amb força a partir de l'any 1999 quan es van organitzar un seguit d'actes per commemorar els 1050 anys de la consagració de la parròquia.

La diada s'obre amb un ofici solemne amb acompanyament musical i es complementa amb diversos actes lúdics i culturals. Aprofitant la celebració s'organitzen visites guiades a alguns dels punts d'interès de les rodalies, com el dolmen del Llobinar i una multitudinària arrossada popular. L'aplec sempre compta amb una ballada de sardanes que es fa al pati de davant de l'església.

 

Destacats