:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 5

Forallac acull la concentració de dólmens més importants de les comarques gironines. Un important nombre d'ells es troben encara en bon estat de conservació.

L'Ajuntament publica un llibre per conèixer la configuració de Forallac al llarg de la història PDF Imprimeix Correu electrònic

(04.04.19) L'Ajuntament de Forallac ha publicat el llibre Fites i termes de Forallac, de l'historiador Elvis Mallorquí, en el qual es dóna a conèixer com s'han anat configurant els diferents nuclis que formen el municipi, des de la prehistòria fins als nostres dies.

Aquest és el primer volum d'una col·lecció de monografies locals que ha posat en marxa l'Ajuntament per difondre la història i el ric patrimoni cultural, natural, arquitectònic i etnològic de Forallac. Els volums de la col·lecció seran temàticament el més diversos i transversals possibles. També es pretén que arribin a tots els lectors, per aquesta motiu, es prioritzarà un estil planer i no especialitzat, sense que això impliqui renunciar al rigor i la qualitat.

És un projecte editorial en el qual s'està treballant des de fa temps i que segons, l'alcalde, Josep Sala: «Esdevindrà una finestra oberta a la nostra realitat com a municipi. I ho farà de dues maneres indeslligables: fomentant la recerca i apropant-la al gran públic. Aquesta sincera vocació divulgativa impregna clarament el primer volum, signat per un dels principals experts en l'edat mitjana que tenim a les comarques gironines.»

El llibre ha estat coeditat amb Editorial Gavarres i, a banda de l'estudi històric, està profusament il·lustrat amb fotografies i documents.

La història de Forallac, com a municipi, és relativament curta, perquè arrenca el 10 de març de 1977 quan es va aprovar la fusió dels municipis de Vulpellac, Fonteta i Peratallada. Però si estirem del fil, es constata que aquests pobles no han evolucionat de manera aïllada. Ans al contrari, les relacions que han mantingut al llarg dels segles han estat permanents i no es pot entendre una història rigorosa de cadascun d’ells sense tenir en compte els seus estrets lligams en forma de relacions personals, culturals i econòmiques.  Per aquest motiu, l'estudi de Mallorquí té com a fil conductor les fites o mollons, les viles i el vilars que, com a marques i entitats de població, han anat configurant cadascun dels set pobles que el 1977 van formar el municipi de Forallac.

 

 

Destacats