:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

Felicitació institucional de l’Ajuntament a Nexes amb motiu del seu reconeixement com el millor viver d’empreses de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic

(07.05.19) El Ple de l'Ajuntament de Forallac celebrat el 25 d'abril ha aprovat, per unanimitat, una proposta d'acord en la qual es felicita el gerent de Forallac Progrés, SAM, Quim Gudayol, i els membres del Consell d’Administració, Santi Muní,  Francesc Lleonsí,  Josep Ferrer i David Plana, per la bona feina que estan desenvolupant al capdavant de Nexes, que ha permès situar l’equipament en el primer lloc del rànquing de vivers d’empreses de Catalunya.

El viver d'empreses i centre de negocis de Forallac ha estat reconegut recentment com el primer viver d'empreses de Catalunya del rànquing 2018/2019 que elabora la fundació FUNCAS, una institució de caràcter privat, sense ànim de lucre, creada i finançada per la Confederación Española de Cajas de Ahorros, a través de la seva Obra Social.

La mateixa fundació ja va distingir Nexes com el millor de les comarques gironines i el sisè de tot Catalunya, segons el rànquing 2016/17.

Aquest reconeixement arriba poc abans de la celebració, el proper mes de juny, del seu desè aniversari, i no és un premi puntual, sinó fruit d’una trajectòria també reconeguda socialment.

Durant aquesta dècada, Nexes ha assolit amb solvència i rigor els objectius pels quals va ser creat i planificat per l'Ajuntament en el marc del desenvolupament del polígon industrial de Forallac. A més, ha esdevingut un dinamitzador econòmic molt potent no només del municipi, sinó de la seva àrea d'influència, i  un eix vertebrador del mateix polígon industrial.

Nexes va ser concebut com un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació, de manera que els emprenedors tinguessin al seu abast un conjunt de serveis i assessorament continuat, a un preu assequible, durant els primers anys de la posada en marxa del seu negoci. Nexes va iniciar l’activitat en un context de crisi econòmica i era justament en aquests moments de dificultat quan més justificació tenia posar en marxa una eina d’aquest tipus, adreçada adonar suport als emprenedors o a persones que havien perdut la feina o volien reorientar la seva activitat professional.

Des del 2009 ha prestat servei a 120 empreses, gran part de les quals han tingut continuïtat i, en alguns casos, són presentades com a exemples d’èxit.

Actualment, Nexes funciona a ple rendiment, disposa de 20 despatxos i 8 naus, i les activitats que hi estan instal·lades facturen més de 6 milions d’euros anuals. És el viver d'empreses més gran de les comarques gironines i un dels més grans de Catalunya. El seu caràcter innovador i la seva experiència fan que sigui un exemple per a d’altres municipis i organismes que volen engegar projectes similars. Per aquest motiu, sovint rep visites de delegacions i demandes per conèixer el seu model organitzatiu i d’administració.

Reconeixement a la gerència i al consell d'administració

El reconeixement de la fundació FUNCAS i la bona consideració social i pública de Nexes no serien possibles sense la suma de moltes complicitats que l’han convertit en una realitat plenament consolidada, amb molta projecció de futur. En aquest èxit hi han tingut un paper determinant la seva gerència i el consell d’administració, un ens assessor, integrat per professionals del món econòmic i l’empresa, que hi participen de manera voluntària. Sense la suma d’aquestes sinèrgies, no s’hauria pogut donar compliment als objectius estratègics i fundacionals de Nexes, amb el nivell d’excel·lència i de reconeixement que s’ha assolit. Han convertit el seu treball en un símbol de l’emprenedoria, al servei de la dinamització econòmica local i la creació de llocs de treball.

 

Destacats