:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 14

La Festa del Segar i del Batre de Sant Climent de Peralta ens permet reviure des del 1996 com era un dels moments més importants de la vida a pagès.

Extremem les precaucions per lluitar plegats contra el mosquit tigre PDF Imprimeix Correu electrònic

(18.11.16) L'Ajuntament ha aplicat, entre els mesos de juny i setembre, un tractament als embornals del municipi per lluitar contra el mosquit tigre. Ara és un bon moment per fer-ho, ja que el punt de més activitat del mosquit tigre es produirà a partir de les primeres pluges. Això farà que s’activin la majoria de focus de cria i la seva presència anirà en augment fins a finals d’octubre o principis de novembre, quan les temperatures ja són prou baixes. Per lluitar contra la proliferació d’aquest insecte, també És fonamental la col·laboració ciutadana i que entre tots, evitem les acumulacions d’aigua a casa, per petites que siguin.

El mosquit tigre necessita aigua per poder reproduir-se: pon els ous i es desenvolupa fins a arribar a adult. A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins de petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins d'un test, una galleda o, fins i tot, dins un cendrer.

Els embornals de la via publica són llocs on es troben les seves larves, ja que l’aigua estancada que hi queda proporciona un lloc adequat per a la cria d’aquests insectes.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. L'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga. Des de l'Ajuntament podem actuar a la via pública, però és fonamental que als domicilis particulars també s'adoptin mesures preventives.


El més eficaç és evitar les acumulacions d'aigua a casa:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d'animals domèstics, piscines de plàstic.
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguàs.
- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
- Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit.

Més informació a http://www.mosquitigregirona.cat

 

Destacats