:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 14

La Festa del Segar i del Batre de Sant Climent de Peralta ens permet reviure des del 1996 com era un dels moments més importants de la vida a pagès.

L’Ajuntament instal·la una xarxa de wifi públic gratuït a Peratallada PDF Imprimeix Correu electrònic

(16.11.16) L’Ajuntament ha dotat el conjunt històric de Peratallada d’una xarxa wifi públic gratuït per millorar la connectivitat al nucli. Es tracta d’un servei que oferirà un valor afegit a la gran quantitat de persones que cada any visiten el poble i gaudeixen de la seva oferta de restauració, allotjament i comerç. Actualment, el servei ofert a Peratallada pels operadors de telefonia mòbil privats és molt deficient.

Malgrat les insistents peticions de l’Ajuntament, les operadores no resolen els greus problemes de cobertura existents a Peratallada, la qual cosa ocasiona importants incomoditats tant als visitants, com als residents. De fet, és una situació que no només afecta aquest nucli, ja que la resta dels nostres pobles també el pateixen amb major o menor mesura. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament va implementar l’any 2010 una xarxa pública municipal, amb tecnologia pre-WIMAX, gràcies a la qual es pot gaudir de connexió sense fils a Internet a la pràctica totalitat del nostre terme, fins i tot als masos disseminats. Cal remarcar, a més, que els usuaris poden contractar-la a un preu molt competitiu en relació amb les operadores privades.

Millor servei i imatge per al turisme
Malgrat la millora que va representar la posada en marxa d’aquesta xarxa municipal, pensada per a veïns i residents, des de l’Ajuntament s’ha volgut garantir que els nostres visitants també puguin gaudir de connexió a Internet quan visiten el poble. És un servei molt necessari avui dia, especialment quan ens desplacem a qualsevol indret per oci o feina.

També es considera que és una qüestió d’imatge, ja que realment molta gent queda sorpresa que malgrat tractar-se d’una destinació turística de primer nivell, Peratallada tingui una cobertura tan deficient. Per intentar compensar aquesta situació, des de la posada en marxa de l’Oficina de Turisme, es va instal·lar un punt de connexió gratuït que donava cobertura a pràcticament tota la plaça del Castell. No obstant això, s’ha considerat necessari que la connexió arribi a la resta del conjunt, per donar servei a tothom que s’hi connecti durant la seva visita.

En aquests moments la xarxa està plenament operativa i es va poder estrenar coincidint amb la Fira Medieval  de Peratallada. No obstant això, encara es troba en fase de proves per acabar de fer ajustaments tècnics. Aquestes primeres setmanes l’accés no està limitat, però quan passi la fase de proves, les persones que s’hi connectin tindran un temps limitat de consum.


L’any 2009 l’Ajuntament ja va habilitar tres punts d’accés wifi gratuït al municipi, que estaven situats a la plaça del Castell de Peratallada, a la plaça Catalunya, de Fonteta, i davant de la casa de la vila. A part, l’Oficina de Turisme té dos ordinadors d’ús públic.

Cal tenir en compte que gràcies a Internet, els nostres visitants poden millorar la seva experiència turística, ja que tenen accés, en temps real, a informació dels espais que visiten. És per això que l’Ajuntament ha considerat necessari invertir en aquest nou servei que de ben segur valoraran molt positivament els milers de persones que cada any visiten Peratallada.

 

Destacats