:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 6

Al llindar de l'entrada de l'església de Santa Coloma de Fitor hi ha la làpida sepulcral del rector que va morir el 1817 a mans d'uns bandits que van saquejar l'església.

L'Ajuntament de Forallac i la Diputació faran visitable la Torre de les Hores de Peratallada PDF Imprimeix Correu electrònic

(14.12.18) L'Ajuntament de Forallac i la Diputació de Girona han iniciat els treballs per fer visitable l'emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada. Es tracta d'una de les més representatives i ben conservades del sistema defensiu del conjunt medieval. A més, és una de les més visibles, ja que es troba a l'entrada oest, al pàrquing de dalt, un dels principals accessos al nucli històric.  

La seva futura obertura permetrà donar a conèixer als visitants i veïns del municipi com funcionava una torre de defensa medieval. A més, un cop a dalt, es podrà gaudir d’una immillorable vista del poble, la qual cosa la convertirà en un important atractiu turístic.

La intervenció arquitectònica dona continuïtat als treballs de consolidació que es van fer a finals de 2017. Aquesta actuació era imprescindible i urgent ja que que l'estructura de la torres es trobava força malmesa.

Les obres per fer visitable la torre es desenvoluparan en dues fases. La primera, pressupostada en uns 30.000 euros, es va iniciar el setembre i acabarà a finals d'aquest mes. La segona es farà durant el 2019.

El projecte ha estat elaborat pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que en aquesta primera fase aporta 24.200 euros. La resta els aporta l'Ajuntament de Forallac.

La intervenció actual dotarà la torre d'una nova escala metàl·lica interior, que permetrà observar la imponent estructura constructiva i pujar fins al campanar, una talaia privilegiada del conjunt històric. També es preveu reproduir el terra del pis central, avui dia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s’encabiran de nou bigues de fusta. Això permetrà gaudir de la visió de les espitlleres en disposició radial, que abans estaven tapades.

A la part superior es retirarà l’actual coberta de l'edifici i es posarà una de plana, per poder habilitar-hi un mirador al conjunt del nucli antic.

L'ull de l'escala es protegirà i hi baixaran les peces que fan funcionar la maquinària del rellotge, una peça mecànica del s. XIX, que aquests dies s'està reparant i ajustant perquè marqui les hores exactes. El rellotge quedarà visible a la planta superior.

 

Destacats