:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 13

La Marxa de les Guilles ens ofereix el mes d’abril la possibilitat de conèixer els racons més bonics de Forallac.

S'edita el primer catàleg conjunt d’empreses artesanes de la Bisbal i els municipis de rodalies PDF Imprimeix Correu electrònic

(25.10.17) Aquest matí, la Sala Municipal de Corçà ha acollit l’acte de presentació del primer catàleg conjunt d’empreses artesanes de cinc municipis de l’Empordanet – La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret- adreçat a un públic professional de diferents sectors (hostaleria, decoració, distribuïdors...) amb l’objectiu que contribueixi a generar negoci i posi en valor l’artesania com a element d’atractivitat i diferenciador del territori. A l'acte hi ha assistit, en representació de l'Ajuntament de Forallac, el regidor de Promoció Econòmica, Santi Muní.

L’alcaldessa de Corçà, Carme Güell, ha donat la benvinguda als assistents en nom dels cinc municipis que formen part del Pla estratègic de desenvolupament econòmic local. Precisament, és a partir d’aquest pla que sorgeix la iniciativa de fer visibles les empreses artesanes d’aquests pobles per tal de multiplicar les oportunitats de venda obrint-se a nous públics i consolidar el sector de l’artesania, amb la ceràmica com a eix central, com a factor que singularitza el territori. Aquest catàleg és el resultat d’un treball previ d’identificació i cohesió del sector fomentant el treball en xarxa. Hi ha una aposta clara per part dels ajuntaments, que estan duent polítiques municipals, per tal de fomentar i impulsar l’artesania del territori en totes les seves vessants.

El catàleg recull un directori de 32 empreses artesanes, que inclouen 45 artesans d’arts i oficis acreditats dels cinc municipis, classificat segons el repertori de famílies d’oficis artesans del Consorci d’Artesania, Comerç i Moda de la Generalitat de Catalunya. El catàleg està disponible en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès-, en format digital i també imprès per ser distribuït en aquelles accions dirigides a públic professional organitzades i/o on participin els cinc municipis. Aquesta edició ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

El catàleg es pot descarregar al web www.visitempordanet.com/empresesartesanes

El Cap de l’Àrea d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, Xavier Villas, ha estat l’encarregat de tancar l’acte. En Xavier Villas ha explicat que aquest catàleg és una eina per consolidar, en els diferents àmbits, el sector de l’artesania millorant la seva competitivitat i valoritzant la cultura artesanal i tradicional del territori, entesa com a una activitat econòmica. Ha conclòs que aquesta iniciativa és un salt qualitatiu en el sector artesà de la zona perquè demostra que col·laborant conjuntament entre artesans, cinc municipis i vàries administracions es pot aconseguir fer conèixer l’artesania al món.

L’acte ha comptat amb una cinquantena d’assistents i ha finalitzat amb una trobada professional entre les empreses artesanes presents al catàleg i professionals de la decoració, l’hostaleria i el turisme.

 

Destacats