:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 11

La Cuita de Forns de Rajoler de les Gavarres ens permet reviure el procés tradicional de cocció de la ceràmica a la rajoleria del mas Frigola.

AJUNTAMENT Comunicació i Butlletí municipal (El Rampí)
Comunicació i butlletí municipal (El Rampí) PDF Imprimeix Correu electrònic

El Rampí és el butlletí municipal d'informació i cultura de Forallac. La seva periodicitat és trimestral i el reben gratuïtament tots els veïns del nucli. També es distribueix als establiments públics perquè tothom el pugui consultar. Té una tirada de 1.000 exemplars.

Tot i estar promogut directament per l'Ajuntament, no es tracta en cap cas d'un butlletí estrictament institucional. Al contrari, està obert a les aportacions i a les inquietuds de tots els veïns i vol ser el reflex plural dels diferents pobles. Per aquest motiu, a banda de la informació pròpiament generada per la institució local —plens, obres, projectes, edictes...— també informa dels principals esdeveniments socials i culturals de Forallac.

El primer número d'El Rampí es va publicar el 1993. La publicació va néixer abraonada per l'afany d'un important col·lectiu de gent del municipi que tenia interès a dotar el seu municipi d'un mitjà de comunicació propi. Els promotors de la publicació van decidir batejar-la prenent com a nom de capçalera un estri molt característic de pagès, que s'utilitza per arreplegar la palla o l'herba segada, i també per gratar la terra. El rampí és una eina que consta d'un mànec llarg amb un travesser en un dels extrems proveït de puntes de fusta o ferro. D'aquesta manera es va voler associar la publicació al caràcter agrícola i pagès de la major part dels nuclis de Forallac. Amb els anys, tant el nom de capçalera com la publicació s'han consolidat plenament.

Al llarg de dos anys, el butlletí va anar apareixent de forma més o menys regular, fins que la publicació va entrar en un període d'inactivitat, provocat, en part, pel gran volum de feina que comportava la seva edició. Malgrat tot, l'Ajuntament es va proposar recuperar-lo i va apostar fort per la seva utilitat. Així va ser que el mes de març de 1998 va tornar a publicar-se, sota un nou disseny i format. Des d'aleshores, El Rampí ha arribat puntualment cada tres mesos a totes les llars de Forallac.

Responsable de comunicació: Jordi Gamero ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )

Descàrrega de butlletins

 

Destacats