:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

Presentació del llibre «La Catalunya Medieval» (Diumenge 8 d'octubre, a Peratallada) PDF Imprimeix Correu electrònic

(26.09.17) La Sala Municipal El Teatret, de Peratallada, acollirà el diumenge 8 d’octubre, a les 12 h, la presentació del llibre La Catalunya medieval, des de l’Empordà, de Joan Casanova i Sallarés (Barcelona, 1945), metge traumatòleg que viu des de fa molts anys a Vulpellac. Casanova és un gran amant i estudiós de la història, passió que compagina amb la seva professió. La presentació anirà a càrrec de Joan Albert Adell, reconegut arquitecte especialitzat en la restauració del patrimoni i en arquitectura romànica.

Aquest és el segon llibre de Casanova, després que el 2015 va publicar Pels voltants de Vulpellac, una obra que va tenir una magnífica acollida. En aquella ocasió ens feia de guia per pobles i racons de les nostres contrades, a partir de la seva història. El nou treball arrenca al voltant dels segles IX-X, quan Catalunya inicia el vol cap a la independència de l’Imperi Carolongi. També s'ha concebut amb la mateixa vocació divulgativa i amb un elevat grau de compromís amb el país.

Com ell mateix ens explica: «He volgut escriure una història de la nostra terra, per a persones a qui o els agrada o els avorreix la història, així de clar. I perquè d’aquesta manera trobin en el llibre uns fets rellevants, interessants i, per què no, anecdòtics. He intentat escriure-la de la manera més assequible i estricta perquè us porti a interessar-vos per les nostres arrels i la nostra identitat i per les dones i els homes que varen “dissenyar” el nostre país durant l’època medieval. No he volgut obviar la història que en aquells temps es desenvolupava als voltants de Catalunya, ni tampoc la història i els fets dels pobles que, des dels romans als francs, han conformat la nostra història i la de la península.»

Casanova reconeix que la bona acollida del seu primer llibre l'ha portat a escriure aquest segon: «Bé, vull puntualitzar el que entenc per bona acollida: s’han venut molts exemplars i, no sols això, sembla que les persones que l’han llegit els ha agradat i tot. Posat a sincerar-me, també us haig de dir que jo he estat el primer sorprès, com altres persones amigues, conegudes i no conegudes.»
 

Destacats