:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 3

Forallac conserva una de les concentracions més notables de romànic català.

Forallac participa en un projecte per fomentar l'establiment d'empreses a l'Empordanet PDF Imprimeix Correu electrònic

(14.09.17) Els municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, han iniciat el projecte conjunt Espais Industrials (ei!) Empordà, per a fomentar l’ocupació dels espais industrials disponibles a la zona de l’Empordanet. S’han inventariat més d’una cinquantena d’antigues naus de fabricació de ceràmica i 35 hectàrees de sòl industrial repartides en els vuit polígons inclosos dins d’aquests cinc municipis. Tot el sòl i sis de les naus singulars, localitzades majoritàriament dins la zona urbana de la Bisbal, els posen a disposició d’empresaris i emprenedors que vulguin instal·lar-hi els seus negocis.
 
Per les característiques de les naus i dels polígons, s’adrecen principalment a professionals liberals i als sectors de la decoració, la creativitat, la logística i la distribució, que busquin la qualitat de vida que garanteix aquesta zona de l’Empordà, capital de la ceràmica i dels oficis artesans, marcada per la creativitat i la tradició, i la innovació i la tecnologia, situada entre la Costa Brava i Girona, en un entorn inigualable, amb tots els serveis, i enclavament estratègic a nivell nacional, estatal i europeu. Ei! Empordà ofereix també als interessats un servei d’acompanyament i suport a l’empresa i a l’emprenedoria, i personal qualificat per a treballar a través d’un servei de borsa de treball.
 
Presentació pública del projecte a Nexes
Aquest migdia s’ha presentat el projecte en un acte al viver d’Empreses Nexes, a Forallac, en què han participat els alcaldes dels municipis que el desenvolupen. Lluís Sais, alcalde de la Bisbal, ha destacat que el treball en comú entre aquestes poblacions ha permès aconseguir que tiri endavant aquest projecte: “la promoció conjunta ens fa més visibles i competitius ja que es pot donar a conèixer l’oferta complementària”, ha dit, i ha destacat, entre altres coses, el fet que d’aquest manera “s’ha aconseguit per exemple que una empresa de telecomunicacions hagi pogut assumir de manera privada la inversió per tal de garantir la cobertura d’Internet d’alta velocitat a tots els polígons”.
 
 
L’alcalde de Forallac, Josep Sala, ha explicat que l’aposta d’aquest municipi pel suport a les empreses i l’emprenedoria ve de lluny i ha destacat l’existència del viver d’empreses Nexes, que “ha esdevingut un punt de referència i un gran actiu, permetent el naixement i la consolidació d’empreses”. Sala ha posat com a exemple l’empresa Tegust que, nascuda a Nexes, s’ha traslladat recentment a dues naus de la zona on està posant en marxa la seva producció.    
 
I finalment l’alcaldessa de Corçà, Carme Güell, ha ressaltat que “l’existència del sòl industrial a Corçà, ha permès que empreses ja existents, en el moment que han necessitat créixer i ampliar la seves instal·lacions, s’hagin mantingut en el territori, permetent la seva consolidació, i conservant els llocs de treball”, de manera que, ha dit, “l’oferta existent de sòl i naus permet donar resposta a tot tipus de demanada, des de petites naus, fins a grans terrenys”.
 
 
Naus singulars i sòl industrial
El projecte, inclòs en els Projectes Singulars 2016 de la Diputació de Girona, ha permès elaborar el primer cens de d’antigues naus on s’hi havia fet ceràmica, algunes de les quals avui encara conserven l’activitat o bé s’han convertit en establiments relacionats, com ara decoració, antiquaris, etc., i que conserven elements singulars heretats d’aquella indústria artesanal (xemeneia, forn, etc.) i elements arquitectònics d’interès, i s’ha confeccionat una fitxa detallada de les característiques de cadascuna. A l’hora de d’oferir-les a nous ocupants, s’han prioritzat aquelles que es troben en zones més accessibles i que conserven el caràcter de l’anterior activitat econòmica que s’hi desenvolupava. Finalment s’han inclòs al projecte sis naus d’uns 1.000 metres quadrats cadascuna, que es troben dins de la zona urbana de la Bisbal.
 
A banda de les naus singulars, ei! Empordà ofereix 35 hectàrees de sòl industrial als polígons de la zona, on actualment hi ha més de 110 Ha. en ús per part d’unes 150 empreses que ocupen més d’un miler de treballadors, entre les quals s’hi compten Portes Àngel Mir, La Brava beer, Tegust infusions, Ceràmiques Aparicio, Cul de Sac Home Decor, Dovre Iberica o Ggirós In Textile. Són empreses dels sectors de la distribució i la logística, l’artesania, la ceràmica, la decoració i la creativitat, les portes automàtiques, l’alimentació i els productes de proximitat, i professionals liberals. El punt de referència per al món empresarial, en aquest entorn, l’ofereixen el viver d’empreses Nexes, a Forallac, i el servei d’atenció i suport de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de la Bisbal, que actuen com a plataforma de suport a l’emprenedoria, dinamitzadora del teixit econòmic i afavoridora de la creació i el desenvolupament empresarial. El contacte amb aquests serveis es fa via correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )  i/o telefònicament (972 646 806 / 972 646 858).
 
Capital humà qualificat i creatiu
Els cinc municipis impulsors del projecte conformen una unitat econòmica. Apleguen uns 15.300 habitants, uns 10.000 dels quals es troben en edat productiva, tot i que hi ha un percentatge elevat de treballadors qualificats actualment que es desplacen per accedir a un lloc de treball adequat a la seva formació. Ei! Empordà vol fer notar que hi ha capital humà amb potencial resident en aquesta zona, que és susceptible d’incorporar-se a les noves empreses que s’hi instal·lin i busquin personal qualificat, que a més a més, sovint compta amb formació variada en idiomes, gràcies a la tradició turística que caracteritza l’Empordà. El pla estratègic de desenvolupament econòmic local i d’ocupació, que s’emmarca en aquest projecte, és una Acció subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal.
 
Ei! Empordà destaca també el tarannà creatiu del capital humà de la zona, on reconeguts artistes desenvolupen el seu potencial emprenedor per incubar noves idees, i argumenta que mentre l’entorn transmet calma, són les persones les que aporten dinamisme.
 
Territori ben comunicat i amb tos els serveis
Aquesta zona de l’Empordanet on es desenvolupa el projecte Ei! Empordà, configura un territori interconnectat per la C-66, envoltat de natura i dels serveis necessaris per al desenvolupament de qualsevol projecte industrial i econòmic. Geogràficament es troba pròxima autopistes, aeroports i ports: a 30 Km de Girona, a 130 Km de Barcelona, a 86 Km de França i a 24 Km del port de Palamós. El centre urbà de referència d’aquesta zona és la Bisbal, capital de la comarca del Baix Empordà, que disposa de tots els servis bàsics i estaments públics per a realitzar gestions. “La qualitat de vida és facilitada pel fet que tot és a tocar, les distàncies aquí són curtes, l’entorn transmet calma mentre que les persones hi aporten dinamisme. És un lloc de pas i de trobada”, afirma Estrada.
 

Destacats