:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 2

Forallac és el quart municipi més gran del Baix Empordà en extensió, amb una superfície global de prop de 50 quilòmetres quadrats.

Iniciem el desplegament de la recollida de residus porta a porta a Fonteta PDF Imprimeix Correu electrònic

(11.03.19) Forallac s’està preparant per fer un canvi molt important en la recollida de residus per poder donar compliment als valors de recollida selectiva imposats per Europa i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).
 
Per aquest motiu, i prenent Fonteta com a inici del canvi, a partir del dia 25 de març de 2019 es passaran a recollir les escombraries per la porta de casa, i una setmana després, el dia 1 d’abril, es retiraran els contenidors de la via pública.
 
Cada dia podrem entregar, amb un cubell homologat, una o dues fraccions, seguint un calendari preestablert que podeu consultar clicant aquí.
 
Complir amb els requiriments de la UE
A Forallac hem estat sempre molt sensibles i innovadors en la gestió dels residus. Això ens ha permès tenir un model de recollida que facilita el reciclatge. Vam ser pioners en la recollida de la fracció orgànica i hem anat introduint canvis que ens han permès situar-nos en uns percentatges molt bons. Però per arribar als requeriments de la normativa europea i de l'Agència Catalana de Residus cal canviar el sistema perquè l'actual, basat en contenidors al carrer, és insuficient. 
 
L’any 2018 vam reciclar a Forallac pràcticament el 50 % dels residus, per sobre de la mitjana catalana (30 %). És una xifra elevada, però curta d'acord amb les exigències futures, ja que el 2030 caldrà arribar, com a mínim, al 65 %. 
 
El sistema de contenidors al carrer no ens permet arribar-hi i s’ha vist que el porta a porta, que és el model de referència a Europa, permet superar el 80 %, segons dades de l’Agència Catalana de Residus. És el sistema que té més clars beneficis ambientals i econòmics. 
 
Després de Fonteta, el porta a porta s’anirà desplegant progressivament a la resta de nuclis de Forallac.
 
Estem convençut que amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes aconseguirem els objectius proposats!
 
Reunió informativa a Fonteta
Per tal d’informar-vos amb detall i entregar-vos el material que us ajudarà a poder separar correctament les cinc fraccions i treure al carrer els residus, us convoquem el dimecres 13 de març, a les 19.30 h, al Local Social de Fonteta.
 
En cas que no pugueu assistir a la reunió, podreu passar a informar-vos i recollir el material pel mateix local els dies i horaris següents:
  • Dissabte 16/03, al matí, de les 9.30 a les 13 h
  • Dimecres 20/03, al matí, de les 9.30 a les 13 h
  • Divendres 22/03, a la tarda, de les 16.30 a les 20 h
Per recollir el material ÉS IMPRESCINDIBLE que els veïns entregueu la carta que se us ha fet arribar per correu postal, ja que el codi QR que conté us identifica amb el material que se us entregarà.
 
Més informació:

 

 

Destacats