:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 14

La Festa del Segar i del Batre de Sant Climent de Peralta ens permet reviure des del 1996 com era un dels moments més importants de la vida a pagès.

Forallac rebutja la sentència del procés i reclama l'alliberament dels presos polítics PDF Imprimeix Correu electrònic

(17.10.19) L'Ajuntament de Forallac ha celebrat aquesta tarda un Ple extraordinari  en rebuig a la sentència condemnatòria als representants institucionals i de la societat civil, que han estat jutjats per fer possible el referèndum de l’1 d’Octubre de 2017.
 
Durant la sessió, s'ha aprovat per unanimitat (Junts pel Poble i Tots Som Forallac-ERC) la moció institucional de rebuig que han consensuat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Llegir la moció íntegra.
 

 
En la moció s'argumenta, entre d'altres coses, que la sentència representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, i exigeix l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades. S'afirma que no es existeix cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.
 
A més, l'Ajuntament mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i el reivindica com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.
 
La moció també reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista, i condemna tots els intents de criminalització que diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir.
 
L’Ajuntament de Forallac s'adhereix, així, a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant en l'àmbit nacional com internacional, i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.
 
En aquests moments tan tristos, l'alcalde de Forallac, Josep Sala, en nom propi i de la institució, vol expressar el màxim afecte i escalf del municipi a les persones condemnades injustament per posar urnes i defensar els anhels d'un país que vol decidir el seu futur polític en llibertat. 
 

Destacats