:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 10

La Festa de la Carbonera, que se celebra cada mes d'octubre, ens apropa al vell ofici de carboner.

Recol·loquen i ajusten el rellotge mecànic de la Torre de les Hores de Peratallada PDF Imprimeix Correu electrònic

(10.02.21) Aquests dies s'està posant a punt el rellotge mecànic de la singular Torre de les Hores de Peratallada. Es tracta de la darrera actuació del projecte de restauració de la torre que han portat a terme la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Forallac. El rellotge s’ha reparat i ajustat perquè marqui les hores exactes. Ara s'ha tornat a col·locar al seu lloc, a la planta superior, i s'està acabant d'ajustar. Serà un dels atractius que la torre s'obri al públic. En aquests moments l'Ajuntament està treballant en la definició del sistema que es posarà en marxa per tal d'ordenar i gestionar les visites. Es vol obrir la torre aquest estiu.

El rellotge monumental va ser fabricat a principis del segle XX i prové de Morez, un petit poble de la regió francesa del Jura, amb una gran tradició rellotgera. En concret, fou construït per L. Terraillon i J. Petitjean, dos professionals de renom de la regió, que es van associar l’any 1914. El rellotge té autonomia per a una setmana i el remuntatge dels pesos que mouen la maquinària es fa de manera manual.

La recol·locació del rellotge està inclosa en la tercera fase del projecte de restauració, que també inclou les instal·lacions elèctriques interiors. Aquesta tercera fase ha tingut un cost de 40.223,09 i compta amb una subvenció de 28.590 euros, el 79 %, de la Diputació de Girona. El projecte de restauració ha anat a càrrec del Servei de Monuments de la Diputació de Girona.

 

Destacats