:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 14

La Festa del Segar i del Batre de Sant Climent de Peralta ens permet reviure des del 1996 com era un dels moments més importants de la vida a pagès.

Remodelació integral de la zona de jocs infantils del Parc de l'U d'Octubre de 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

(11.12.20) Aquesta setmana s'ha iniciat la remodelació integral dels jocs infantils situats al Parc de l'U d'Octubre de 2017, un dels espais públics de lleure més concorreguts del municipi. Sempre ha estat així, però el seu ús encara s'ha intensificat més a patir de l'obertura de l'Escola Forallac. L'anterior equipament comptava amb un conjunt jocs de fusta, instal·lats fa més de 15 anys, que havien quedat obsolets. S'ha aprofitat la seva renovació per concretar un replantejament total de l'equipament amb l’objectiu de fer-lo més funcional, modern, ampli i segur. 
 
D’altra banda, la millora ha estat acompanyada d'un nou emplaçament, a la zona compresa entre les filades d’arbres del sector est. El canvi està relacionat amb una remodelació global de tot aquest àmbit que preveu adequar un aparcament al darrera de la casa de la vila i ordenar millor els espais d’ús públics de tota la zona verda i la pista poliesportiva. (
Simulació virtual de l'estat final del nou espai de jocs infantils)
 
La nova àrea de jocs està formada per 3 zones diferents:
- Zona 1: on s'hi ha instal·lat una tirolina doble de 30 m de llargada, per a nens i nenes a partir de 5 anys, col·locada sobre terreny de seguretat.
- Zona 2: on s’hi ha instal·lat un gronxador cistella per a nens i nenes a partir de 2 anys.
- Zona 3: on s’hi ha instal·lat un element multijoc i una caseta, per a nens i nens a partir de 2 anys.
 
Tots els els elements de joc tenen associada una àrea de seguretat al seu voltant. 
 
Aquesta actuació respon a la voluntat d’adaptar els espais de joc a les necessitats dels infants. I és que està comprovat que els parcs sense identificació de les edats acaben sent utilitzats només pels nens i nenes més grans. Això representa una dificultat per als infants més petits, que sovint necessiten ajut dels adults per a la utilització dels jocs i espais on es puguin moure amb més tranquil·litat i amb ritme més adequat a la seva edat.
 


(Simulació virtual de l'estat final del nou espai de jocs infantils)
 
 

Destacats