:::: Ajuntament de Forallac ::::

  • leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Newsflash 1

Forallac es va constituir formalment el 10 de març de 1977 a partir de l'agregació dels municipis de Vulpellac, Fonteta i Peratallada.

L'Ajuntament de Forallac fa retirar un niu de vespa asiàtica al polígon industrial PDF Imprimeix Correu electrònic

(14.09.20) L'Ajuntament de Forallac va fer retirar dijous passat un niu de vespa asiàtica detectat en un dels fanals del polígon industrial. L'operatiu el va portar a terme una empresa especialitzada. És el primer que es retira al nostre municipi i era de dimensions considerables. L’avís el va donar un veí.

En cas que en detecteu algun, us preguem que ho poseu en coneixement de l'Ajuntament. Cal tenir en compte que es tracta d'un predador molt agressiu de les abelles així com de vespes i altres pol·linitzadors importants. Causen un impacte que ha estat qualificat pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat com a “greu” en  la biodiversitat d’insectes natius i en els serveis de pol·linització en general. Provoquen danys econòmics als apicultors, atès que el 80% de la seva dieta són larves d’abella. L’efecte negatiu que tenen en la pol·linització pot provocar una pèrdua de producció.

No obstant això, des dels Agents Rurals se'ns ha informat que hem d'aprendre a conviure amb ella com una plaga més, ja que comencen a tenir depredadors. Nomes cal actuar en casos en que poden provocar molèsties o perill.

 

 

Destacats